Afbeelding

Worstmakerij

Als ambachtelijke slagerij hebben wij een eigen worstmakerij, waar bijna al onze worstsoorten en vleeswaren geproduceerd worden. Een ambachtelijke slager gaat met de tijd mee en werkt voortdurend aan kwaliteitsverbetering en specialisatie in eigen producten. Om dit te bereiken volgen wij regelmatig cursussen en workshops. Wij zijn aangesloten bij Het Worstmakersgilde, een organisatie die de kwaliteit van producten hoog in het vaandel heeft staan.

Onze worstmaker Dick ter Schegget is al vele jaren werkzaam als worstmaker en heeft bij keuringen al diverse prijzen behaald.

Crispyham

Afgebakken ham: lekker licht gezouten

Vreeswijkse filet

Wij leveren een heerlijke filet americain met eigengemaakte saus. Zacht en smeuïg van smaak, zoals goede filet americain hoort te zijn. Heerlijk voor op een toastje of boterham!

Vleeswaren

  • Diverse soorten leverworst
  • Pekelvlees
  • Diverse soorten gebraden gehakt
  • Diverse soorten ham
  • Boterhamworst
  • Rookvlees
  • Bacon
  • Ontbijtspek
  • Diverse rollades
  • Rosbief
  • Varkensfricandeau
  • Zeeuws spek

Rundvlees

Uitsluitend 1e klas vlees

Ons rundvlees is afkomstig van boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom.
Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van Gildeslager Koekman.

De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. 's Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijk manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede.

Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

Wil je meer weten over het eerste keus vlees dat jouw slagerij biedt? Vraag de slager dan om informatie. Hij vertelt je er graag meer over.

Black Angus Beef

Slagerij Koekman heeft een van de beste rundvleessoorten ter wereld in zijn winkel in Nieuwegein. Dit 'kaviaar onder het rundvlees' noemt hij een ware culinaire traktatie. Dit uit Schotland afkomstige rundvlees is gewild om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige zilte smaak.

"Black Angus is niet voor niets het snelst groeiende runderras op de Britse eilanden. Er is een groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsvlees en dit rundvlees is van de hoogste, meest constante kwaliteit", zegt de slager.

Zekerheid is er door de bewaking van de kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en dierenwelzijn. Het zijn allemaal belangrijke elementen, die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De boerderijen worden elk jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan de runderen die zijn geboren en getogen op deze Schotse boerderijen.

"Wie er een keer van heeft geproefd zal ervaren dat al die mooie woorden niet zijn overdreven", zegt Edwin, die inmiddels de eerste stukken heeft mogen aansnijden in zijn slagerij.

Gildeslager Koekman heeft de heerlijke Black Angus rib eye in zijn assortiment.
Afbeelding

Varkensvlees

Wij willen ons graag onderscheiden met ons vlees. Om uit te blinken, kopen wij eerste klas varkensvlees, wat dagelijks uitgezocht wordt met de hoogste kwalificaties. Het belangrijkste is dat het supervers, stevig en erg smaakvol is.

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt je jouw varkensvlees bij slagerij Koekman, dan kun je ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proef je ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

Kip en kalkoen

Van onze vaste leverancier ontvangen wij steeds weer de lekkerste kip- en kalkoenproducten. Alles is steeds vers verkrijgbaar.

Afbeelding


  • Kip in braadzak
  • Hot wings (op bestelling)
  • Kipvink
  • Kippenpoot
  • Kipfilet
  • Hele kip
  • Kipdrumstick
  • Kipkarbonade
  • Kippenlever
  • Kalkoenrolletje met monchou
  • Kalkoenbiefstuk

Nieuw!

Wij zijn begonnen met het verkopen van kipgrillworst en kip gebraden gehakt. Echte aanraders!


Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit Nederland en is mals, zacht en vooral heerlijk van smaak. Een ware traktatie bij jouw maaltijd. Het lamsvlees is naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.
Uitstekend te combineren met vele van onze sauzen en salades.

  • Lamsbout
  • Lamsrack
  • Lamskoteletten
Afbeelding

Gehakt

Het (h)eerlijkste gehakt!

Je proeft écht het verschil. Maar waarom is ons gehakt dan zo lekker? Puur vlees! Ons gehakt bevat geen extra toevoegingen, dus geen kruiden, zout of conserveermiddelen. Op verzoek van u als consument kunnen wij het gehakt voor u kruiden met een kruidenmelange naar keuze.

Rundergehakt

Gemaakt van geselecteerd vlees van de borst van het rund. Dit gehakt wordt meestal puur verkocht zonder toevoeging van kruiden, het kan als basis dienen voor bijvoorbeeld bolognese saus of hamburgers.

Varkensgehakt

Mager varkensvlees en spek is de basis van dit gehakt, de toevoeging van zout en kruiden maken dit gehakt zeer smakelijk

Half om half gehakt

Half om half gehakt is een mengeling van 50% rund- en 50% varkensvlees.

Kipgehakt

Kipgehakt, een goed alternatief wanneer je geen rood vlees of varkensvlees wilt eten. Het is gemaakt van mals kippendijenvlees. Kipgehakt kan prima gebruikt worden in plaats van gemengd gehakt. 

Kalfsgehakt

Kalfsgehakt wordt gemaakt van de borst van het kalf. Het is zacht van smaak en bevat over het algemeen weinig vet. Voeg een mild kruiden boeket toe zodat de delicate smaak van het kalfsvlees behouden blijft. 

Gemengd gehakt

Het parade paardje van Gildeslager Koekman, gemaakt van 1/3 rundvlees, 1/3 varkensvlees en 1/3 kalfsvlees. 


Tips en weetjes

Tot ver in de 20e eeuw was vlees een luxe die voor veel mensen beperkt bleef tot de zondag. Halverwege de week was er dan 'woensdag gehaktdag', vanwege de beschikbaarheid van (goedkoop) gehakt op deze dag. Op maandag werden de dieren geslacht, op dinsdag uitgebeend, en het restvlees van het uitbenen werd op woensdag in de verkoop gebracht. Deze woensdag gehaktdag is ook de populaire naam geworen van verantwoordingsdag op de derde woensdag in mei, wanneer in Nederland de Tweede Kamer het financiële beheer door de regering evalueert. 

Waar komt gehakt vandaan?

Vroeger werden de stukjes vlees handmatig met een hakbijl op het hakblok fijn gehakt, vandaar de naam. Ons gehakt wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kwaliteitsvlees.

Gehakt volgens de wet

Gehakt moet aan een aantal wettelijke regels voldoen; zo moet het vlees voor gehakt altijd koud verwerkt worden, de temperatuur tijdens het productie proces mag niet boven de 4 graden uitkomen. Ook de temperatuur van het gehakt in de toonbank of koelcel mag niet boven de 4 graden zijn. Ook de vlees:vet verhouding moet aan de wettelijke normen voldoen. 

Bewaren van gehakt

Thuis bewaart u het gehakt op de koudste plaats in de koelkast. Dat is onderin, boven de groentenla, bewaar het gehakt daar in afgesloten verpakking maximaal 2 dagen.

Bewaar het gehakt in de diepvries altijd goed verpakt in speciale diepvries plastic zakken, bij een temperatuur van -18 of lager, de bewaartijd is maximaal 6-8 weken. 

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.