Slagerij Koekman

Afbeelding

Worstmakerij

Als ambachtelijke slagerij hebben wij een eigen worstmakerij, waar bijna al onze worstsoorten en vleeswaren geproduceerd worden. Een ambachtelijke slager gaat met de tijd mee en werkt voortdurend aan kwaliteitsverbetering en specialisatie in eigen producten. Om dit te bereiken volgen wij regelmatig cursussen en workshops.

Onze worstmaker Dick ter Schegget is al vele jaren werkzaam als worstmaker en heeft bij keuringen al diverse prijzen behaald.

Crispyham

Afgebakken ham: lekker licht gezouten

Vreeswijkse filet

Wij leveren een heerlijke filet americain met eigengemaakte saus. Zacht en smeuïg van smaak, zoals goede filet americain hoort te zijn. Heerlijk voor op een toastje of boterham!

Vleeswaren

 • Diverse soorten leverworst
 • Pekelvlees
 • Diverse soorten gebraden gehakt
 • Diverse soorten ham
 • Boterhamworst
 • Rookvlees
 • Bacon
 • Ontbijtspek
 • Diverse rollades
 • Rosbief
 • Varkensfricandeau
 • Zeeuws spek

Het (h)eerlijkste gehakt!

Je proeft écht het verschil. Maar waarom is ons gehakt dan zo lekker? Puur vlees! Ons gehakt bevat geen extra toevoegingen, dus geen kruiden, zout of conserveermiddelen. Op verzoek van u als consument kunnen wij het gehakt voor u kruiden met een kruidenmelange naar keuze.

Rundergehakt

Gemaakt van geselecteerd vlees van de borst van het rund. Dit gehakt wordt meestal puur verkocht zonder toevoeging van kruiden, het kan als basis dienen voor bijvoorbeeld bolognese saus of hamburgers.

Varkensgehakt

Mager varkensvlees en spek is de basis van dit gehakt, de toevoeging van zout en kruiden maken dit gehakt zeer smakelijk

Half-om-half gehakt

Half-om-half gehakt is een mengeling van 50% rund- en 50% varkensvlees.

Kipgehakt

Kipgehakt, een goed alternatief wanneer je geen rood vlees of varkensvlees wilt eten. Het is gemaakt van mals kippendijenvlees. Kipgehakt kan prima gebruikt worden in plaats van gemengd gehakt. 

Kalfsgehakt

Kalfsgehakt wordt gemaakt van de borst van het kalf. Het is zacht van smaak en bevat over het algemeen weinig vet. Voeg een mild kruiden boeket toe zodat de delicate smaak van het kalfsvlees behouden blijft. 

Gemengd gehakt

Het paradepaardje van Slagerij Koekman, gemaakt van 1/3 rundvlees, 1/3 varkensvlees en 1/3 kalfsvlees. 

Tips en weetjes

Tot ver in de 20e eeuw was vlees een luxe die voor veel mensen beperkt bleef tot de zondag. Halverwege de week was er dan 'woensdag gehaktdag', vanwege de beschikbaarheid van (goedkoop) gehakt op deze dag. Op maandag werden de dieren geslacht, op dinsdag uitgebeend, en het restvlees van het uitbenen werd op woensdag in de verkoop gebracht. Deze woensdag gehaktdag is ook de populaire naam geworden van verantwoordingsdag op de derde woensdag in mei, wanneer in Nederland de Tweede Kamer het financiële beheer door de regering evalueert. 

Vroeger werden de stukjes vlees handmatig met een hakbijl op het hakblok fijn gehakt, vandaar de naam. Ons gehakt wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kwaliteitsvlees.

Gehakt moet aan een aantal wettelijke regels voldoen; zo moet het vlees voor gehakt altijd koud verwerkt worden, de temperatuur tijdens het productieproces mag niet boven de 4 graden uitkomen. Ook de temperatuur van het gehakt in de toonbank of koelcel mag niet boven de 4 graden zijn. Ook de vlees:vet verhouding moet aan de wettelijke normen voldoen. 

Bewaren van gehakt

Thuis bewaart u het gehakt op de koudste plaats in de koelkast. Dat is onderin, boven de groentela, bewaar het gehakt daar in afgesloten verpakking maximaal 2 dagen.

Bewaar het gehakt in de diepvries altijd goed verpakt in speciale diepvries plastic zakken, bij een temperatuur van -18 of lager, de bewaartijd is maximaal 6-8 weken.

Afbeelding


Rundvlees

Uitsluitend 1e klas vlees

Ons rundvlees is afkomstig van boer Evert-Jan van der Brink in Wekerom.
Van der Brink staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van vertrouwd, luxe rundvlees. Hij levert een constante kwaliteit vlees en is daarom de vertrouwde, vaste leverancier van Slagerij Koekman.

De koeien van Van der Brink hebben een heel goed leven. 's Winters staan ze warm en droog op stal en in de warmere maanden dartelen ze er lustig op los in de weide. De koeien krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet goed voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo goed uit en dat komt het vlees ten goede.

Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of overdadig mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

Wil je meer weten over het eerste keus vlees dat jouw slagerij biedt? Vraag de slager dan om informatie. Hij vertelt je er graag meer over.

Black Angus Beef

Slagerij Koekman heeft een van de beste rundvleessoorten ter wereld in zijn winkel in Nieuwegein. Dit 'kaviaar onder het rundvlees' noemt hij een ware culinaire traktatie. Dit uit Schotland afkomstige rundvlees is gewild om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige zilte smaak.

"Black Angus is niet voor niets het snelst groeiende runderras op de Britse eilanden. Er is een groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsvlees en dit rundvlees is van de hoogste, meest constante kwaliteit", zegt de slager.

Zekerheid is er door de bewaking van de kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en dierenwelzijn. Het zijn allemaal belangrijke elementen, die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De boerderijen worden elk jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan de runderen die zijn geboren en getogen op deze Schotse boerderijen.

"Wie er een keer van heeft geproefd zal ervaren dat al die mooie woorden niet zijn overdreven", zegt Edwin, die inmiddels de eerste stukken heeft mogen aansnijden in zijn slagerij.

Slagerij Koekman heeft de heerlijke Black Angus rib eye in zijn assortiment.


Varkensvlees

Wij willen ons graag onderscheiden met ons vlees. Om uit te blinken, kopen wij eerste klas varkensvlees, wat dagelijks uitgezocht wordt met de hoogste kwalificaties. Het belangrijkste is dat het supervers, stevig en erg smaakvol is.

Een gedeelte van ons varkensvlees komt uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koop je jouw varkensvlees bij slagerij Koekman, dan kun je ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proef je ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

Livar

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livarvarken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Geselecteerd Livar specialist

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. 

Waarom Livar?

De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.

Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Uiteraard omdat het goed is voor het dier, maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. Het is ook niet voor niets dat de Dierenbescherming Livar waardeert met het predicaat 3 sterren Beter Leven!

Ontdek de wereld van Livar

Om over de juiste kennis te kunnen beschikken zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen. Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.


Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit Nederland en is mals, zacht en vooral heerlijk van smaak. Een ware traktatie bij jouw maaltijd. Het lamsvlees is naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.
Uitstekend te combineren met vele van onze sauzen en salades.

 • Lamsbout
 • Lamsrack
 • Lamskoteletten

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.