Slagerij Koekman

Afbeelding ​​​​​​​

Oudste ambachtelijke slagerij van Nieuwegein bestaat 90 jaar!

Slagerij Koekman bestaat dit jaar 90 jaar en is daarmee de oudste ambachtelijke slagerij van Nieuwegein. En dat moet natuurlijk gevierd worden!

Al drie generaties lang is de slagerij in handen van de familie Koekman. Zeven jaar geleden heeft Edwin van de Veek de slagerij overgenomen en hij doet dat met net zoveel passie als de familie Koekman.
Naast het 90 jarig bestaan vieren we nog twee jubilea dit jaar! Zowel Dick ter Schegget als André Damstra werken al 40 jaar bij de slagerij!

Dick ter Schegget is worstmaker in hart en nieren. Recentelijk werden er weer verschillende producten onverwacht door de Gildeslager-organisatie opgehaald om te worden gekeurd; leverworst, filet americain, saucijzenbrodje, crispy ham en goulash. Al deze ambachtelijke producten maken wij zelf in eigen worstmakerij. Het resultaat van de keuring: GOUD!

André Damstra is specialist in het vervaardigen van salades en luxe hapjes. Tevens kan je bij hem terecht voor advies over een geheel verzorgd koud en warm buffet. Uiteraard gaan wij als ambachtelijke slager met de tijd mee. Dit doen wij door voortdurend te werken aan kwaliteitsverbetering en ons te specialiseren in nieuwe, eigen producten.
Door de jaren heen is er veel veranderd. In de slagerij merken wij dat er veel vraag is naar traiteur. Door onze ruime keuze aan verse maaltijden kunnen wij aan deze behoefden voldoen. Vooral voor de wat oudere mensen is dit een mooie uitkomst. Verder zijn onze maaltijden écht gezond! Wij voegen namelijk zo min mogelijk zout en E-nummers toe aan onze maaltijden. En de klanten kunnen ons precies het gewenste gewicht doorgeven, zodat er nooit teveel of te weinig eten is. Al laatste om niet te vergeten, onze welbekende grillworst behoort de laatste jaren bij de top 10 van Nederland! En wij maken de grillworst geheel glutenvrij!


Gouden oorkondes

Voorjaarskeuring

Onze producten worden regelmatig gekeurd op smaak, samenstelling, kleur, etc. door Het Worstmakersgilde. De keuringen zijn onverwachts; een half uur van te voren krijgen wij telefonisch bericht van de producten die gekeurd gaan worden, zodat wij ze klaar kunnen leggen. Deze producten worden vervolgens gekeurd.

Tijdens de voorjaarskeuring van Het Worstmakersgilde zijn wij met GOUD (MET STER) bekroond!

  • Kookworst
  • Bacon
  • Ham
  • Grillworst
  • Tomatensoep
  • Gehaktballen
  • Sperziebonenschotel
  • Ei beenham salade

Al eerder bekroond

Vanzelfsprekend zijn wij erg trots op dit behaalde resultaat. Kom zelf ook eens langs om deze GOUDEN producten te proeven.

Goud met Ster
  • Slagers leverworst
  • Bacon
  • Grillworst
  • Plockworst
  • Achterham
  • Snijbonenschotel
  • Tomatensoep
Goud
  • Boterhamworst
  • Salami pizza
  • Beenhamsalade

Grote grillworsttest

2017

Slagerij Koekman uit Nieuwegein heeft de vierde plaats behaald in de vakwedstrijd om de Grote Grillworsttest 2017. Slager Edwin van de Beek kreeg de oorkonde uitgereikt door culinair journalist van de Telegraaf én juryvoorzitter Felix Wilbrink in het Van der Valk-hotel in Tiel.

"Een worst met een lekkere bite en vleesstructuur", zei de jury over de grillworst van Slagerij Koekman. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. 101 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

"Super trots zijn we om alweer in de finale terecht te komen", zegt slager Edwin.

De jury van de Grote Grillworsttest bestond uit voorzitter Felix Wilbrink, Keurslager Frank van Gils (winnaar 2016) en Paul Bohté (namens SCO vakopleiding food).

Tijdens de voorronde op 12 januari zijn tien finalisten geselecteerd. De jury boog zich vervolgens over deze inzendingen die zowel koud als warm werden beoordeeld. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met 'Uitwendig aanzien en kleur', 'Aanzien snijvlak en inwendige kleur', Geur en smaak' en 'Samenstelling en consistentie'. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is een verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysteryshopping was ook onderdel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen zijn op bovengenoemde aspecten vergeleken met de wedstrijdinzending. Een grillworst die wint moet een constante kwaliteit hebben. Daarom is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

De jury zei: "Een grillworst is lekker als deze simpel wordt gehouden. Eerlijke grondstoffen, pure kruiden en het goed toepassen van het grillproces maakt een grillworst een winnaar. Deze toppers hebben een lekkere grillworst ingezonden".

In 2016 deed Slagerij Koekman voor het eerst mee aan de Grote Grillworsttest en bereikte toen ook een eervolle vermelding in de finale.

2016

Slagerij Koekman uit Nieuwegein heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Grote Grillworsttest 2016. Op 16 februari kreeg slager Edwin Van de Beek zijn oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. “Een super smakelijk product. De kruiden komen perfect tot z’n recht!”, zei de jury over de grillworst van Slagerij Koekman. “Super trots zijn we om bij deze eerste deelname meteen in de finale terecht te komen. Vooral met zoveel inzendingen!”, zei slager Edwin.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingeschakeld.


​​​​​​​

Week van de Slager

Slagerij Koekman geeft een kijkje achter de schermen tijdens de ‘Week van de Slager 2019’

NIEUWEGEIN – De ‘Week van de Slager’ is afgelopen maandag begonnen en ook slagerij Koekman in Nieuwegein doet er de komende dagen alles aan om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is. “Als je je vak liefhebt, dan laat je dat met trots zien aan de klant”, aldus Edwin van de Beek, eigenaar van slagerij Koekman. 

Volgens van de Beek weten mensen vaak niet dat slager zijn ook heel specialistisch werk is. “Wij weten alles van het vlees dat we verkopen en daar kan geen supermarkt schap tegenop.” Westerhof sluit zich daarbij aan en zegt dat dat ook de kracht is van slagers in een tijd waarin bewust eten een trend is. “Slagers weten alles van het vlees dat zij verkopen. Als je bewust wil eten, dan kan een slager je precies vertellen waar de producten vandaan komen en hoe ze bereid zijn.” Tijdens de ‘Week van de Slager’ spelen slagers, zoals van de Beek, daar dan ook op in door mensen kennis te laten maken met hun vak. Lees meer >>

Dag van de Slager 2018

Tijdens de dag van de slager is een klas van de Wilhelminaschool op bezoek geweest. Samen hebben wij gehakt, hamburgers en verse worsten gemaakt. Deze zijn daarna op de barbecue gebakken en hebben de kinderen heerlijk van gesmuld!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.