Week van de Slager 2019

Slagerij Koekman geeft een kijkje achter de schermen tijdens de ‘Week van de Slager’

NIEUWEGEIN – De ‘Week van de Slager’ is afgelopen maandag begonnen en ook slagerij Koekman in Nieuwegein doet er de komende dagen alles aan om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is. “Als je je vak liefhebt, dan laat je dat met trots zien aan de klant”, aldus Edwin van de Beek, eigenaar van slagerij Koekman. 

Volgens van de Beek weten mensen vaak niet dat slager zijn ook heel specialistisch werk is. “Wij weten alles van het vlees dat we verkopen en daar kan geen supermarkt schap tegenop.” Westerhof sluit zich daarbij aan en zegt dat dat ook de kracht is van slagers in een tijd waarin bewust eten een trend is. “Slagers weten alles van het vlees dat zij verkopen. Als je bewust wil eten, dan kan een slager je precies vertellen waar de producten vandaan komen en hoe ze bereid zijn.” Tijdens de ‘Week van de Slager’ spelen slagers, zoals van de Beek, daar dan ook op in door mensen kennis te laten maken met hun vak.

Lees meer >>

Dag van de Slager 2018

Tijdens de dag van de slager is een klas van de Wilhelminaschool op bezoek geweest. Samen hebben wij gehakt, hamburgers en verse worsten gemaakt. Deze zijn daarna op de barbecue gebakken en hebben de kinderen heerlijk van gesmuld!

Gouden oorkondes

Voorjaarskeuring

Onze producten worden regelmatig gekeurd op smaak, samenstelling, kleur, etc. door Het Worstmakersgilde. De keuringen zijn onverwachts; een half uur van te voren krijgen wij telefonisch bericht van de producten die gekeurd gaan worden, zodat wij ze klaar kunnen leggen. Deze producten worden vervolgens gekeurd.

Tijdens de voorjaarskeuring van Het Worstmakersgilde zijn wij met GOUD (MET STER) bekroond!

  • Kookworst
  • Bacon
  • Ham
  • Grillworst
  • Tomatensoep
  • Gehaktballen
  • Sperziebonenschotel
  • Ei beenham salade

Al eerder bekroond

Goud met Ster
  • Slagers leverworst
  • Bacon
  • Grillworst
  • Plockworst
  • Achterham
  • Snijbonenschotel
  • Tomatensoep
Goud
  • Boterhamworst
  • Salami pizza
  • Beenhamsalade

Vanzelfsprekend zijn wij erg trots op dit behaalde resultaat. Kom zelf ook eens langs om deze GOUDEN producten te proeven.

Afbeelding


Grote grillworsttest

2017

"Gildeslager Koekman uit Nieuwegein heeft de vierde plaats behaald in de vakwedstrijd om de Grote Grillworsttest 2017. Slager Edwin van de Beek kreeg de oorkonde uitgereikt door culinair journalist van de Telegraaf én juryvoorzitter Felix Wilbrink in het Van der Valk-hotel in Tiel."

2016

Nieuwegein, 16 februari 2016

Eervolle vermelding Grote Grillworsttest 2016 voor Gildeslager Koekman

Gildeslager Koekman uit Nieuwegein heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Grote Grillworsttest 2016. Op 16 februari kreeg slager Edwin Van de Beek zijn oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. “Een super smakelijk product. De kruiden komen perfect tot z’n recht!”, zei de jury over de grillworst van Gildeslager Koekman. “Super trots zijn we om bij deze eerste deelname meteen in de finale terecht te komen. Vooral met zoveel inzendingen!”, zei slager Edwin.

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. Slagerij Strijbos uit Goirle behaalde de derde plaats. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers, een record, zonden hun producten in voor de keuring.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingeschakeld.

Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een actuele verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.



Afbeelding


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.