Afbeelding

Grote grillworsttest

2017

"Gildeslager Koekman uit Nieuwegein heeft de vierde plaats behaald in de vakwedstrijd om de Grote Grillworsttest 2017. Slager Edwin van de Beek kreeg de oorkonde uitgereikt door culinair journalist van de Telegraaf én juryvoorzitter Felix Wilbrink in het Van der Valk-hotel in Tiel."

2016

Nieuwegein, 16 februari 2016

Eervolle vermelding Grote Grillworsttest 2016 voor Gildeslager Koekman

Gildeslager Koekman uit Nieuwegein heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Grote Grillworsttest 2016. Op 16 februari kreeg slager Edwin Van de Beek zijn oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. “Een super smakelijk product. De kruiden komen perfect tot z’n recht!”, zei de jury over de grillworst van Gildeslager Koekman. “Super trots zijn we om bij deze eerste deelname meteen in de finale terecht te komen. Vooral met zoveel inzendingen!”, zei slager Edwin.

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. Slagerij Strijbos uit Goirle behaalde de derde plaats. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers, een record, zonden hun producten in voor de keuring.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingeschakeld.

Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een actuele verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

Gouden oorkondes

Voorjaarskeuring

Onze producten worden regelmatig gekeurd op smaak, samenstelling, kleur, etc. door Het Worstmakersgilde. De keuringen zijn onverwachts; een half uur van te voren krijgen wij telefonisch bericht van de producten die gekeurd gaan worden, zodat wij ze klaar kunnen leggen. Deze producten worden vervolgens gekeurd.

Tijdens de voorjaarskeuring van Het Worstmakersgilde zijn wij met GOUD (MET STER) bekroond!

Goud met Ster
  • Slagers leverworst
  • Bacon
  • Grillworst
  • Plockworst
  • Achterham
  • Snijbonenschotel
  • Tomatensoep
Goud
  • Boterhamworst
  • Salami pizza
  • Beenhamsalade

Vanzelfsprekend zijn wij erg trots op dit behaalde resultaat. Kom zelf ook eens langs om deze GOUDEN producten te proeven.

Afbeelding

"Oudste slagerij van Nieuwegein"

Afbeelding