Persbericht

Nieuwegein, 16 februari 2016

Eervolle vermelding Grote Grillworsttest 2016 voor Gildeslager Koekman

Gildeslager Koekman uit Nieuwegein heeft een eervolle vermelding ontvangen in de Grote Grillworsttest 2016. Op 16 februari kreeg slager Edwin Van de Beek zijn oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. “Een super smakelijk product. De kruiden komen perfect tot z’n recht!”, zei de jury over de grillworst van Gildeslager Koekman. “Super trots zijn we om bij deze eerste deelname meteen in de finale terecht te komen. Vooral met zoveel inzendingen!”, zei slager Edwin.

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. Slagerij Strijbos uit Goirle behaalde de derde plaats. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers, een record, zonden hun producten in voor de keuring.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingeschakeld.

Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een actuele verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

De overige finalisten van de Grote Grillworsttest
Slagerij Voorburg te Voorburg
Keurslager van Schaik te Huizen
Gildeslager Boersema te Grijpskerk
Keurslager Steltenpool te Hoevelaken
Keurslager Rien en Irma Baas te Leerdam
Slagerij Molenaar te Lexmond


Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen.

De jury zei: ”Bij de finalekeuring is er extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste details. Een goede grillworst bepaalt de reputatie van de slager en verleidt je al vanuit de toonbank. De geur komt je al tegemoet! Een combinatie van een mooie vleessmaak, een eerlijke worststructuur, uitgebalanceerde kruiden en smaken maken een grillworst een product om voor om te rijden! “

Over Gildeslager Koekman

Gildeslager Koekman bestaat al sinds 1929. In 2012 verkochten Gerard en Ria Koekman de zaak aan Edwin van de Beek. De naam van de slagerij bleef hetzelfde en de vertrouwde gezichten van het team in de slagerij ook. Een begrip in Nieuwegein en omstreken. Een slager die met de tijd meegaat. Slagerij Koekman neemt regelmatig deel aan landelijke wedstrijden met eigengemaakte producten. Diverse worsten en vleeswaren zijn al met zilver en goud bekroond. De grillworst kunnen we hieraan toevoegen.

Gildenieuws

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 8.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 8.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 8.00 t/m 18.00 uur
ZaterdagZa 7.30 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Vandaag
15.6°C
lichte regenbui
Wind: wnw 2 m/sec
donderdag
20°C
vrijdag
19°C