'De slagers van Koekman winnen goud op goud'

Persbericht 1 april 2015

Slagerij Koekman: Voor veel mensen in Vreeswijk is dit een gewaardeerde slagerij. In 1929 nam grootvader Koekman de toen bestaande slagerij aan de Handelskade 66 over.

VREESWIJK - Drie generaties lang heeft de familie Koekman de slagerij met veel enthousiasme en liefde gerund, totdat Gerard Koekman het vanwege rugklachten rustiger aan moest gaan doen. De zonen van Gerard Koekman waren niet geïnteresseerd in de slagerij.

En drie jaar geleden werd de slagerij overgenomen door Edwin van de Beek. Hij runt de slagerij met net zo veel enthousiasme en liefde.

Regelmatig neemt Slagerij Koekman deel aan landelijke wedstrijden en heeft door de jaren heen vele prijzen gewonnen.

Afgelopen week wonnen ze bij het Worstmakersgilde vijf keer goud voor de kipkerrie salade, bacon, grillworst, rode kool met rundvlees en gebraden gehaktballen.

Worstenmaker Dick ter Schegget is al 36 jaar werkzaam bij de slagerij. Het ambachtelijke aspect is voor veel mensen belangrijk, dit blijkt uit de grote vaste klantenkring die zich zelfs tot buiten Nieuwegein uitstrekt. André Damstra, die hier al 37 jaar werkt, is specialist in het vervaardigen van salades en luxe hapjes. Men kan hier dan ook heerlijke salades bestellen en uitgebreide gourmetschotels.

Gildenieuws

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 8.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 8.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 8.00 t/m 18.00 uur
ZaterdagZa 7.30 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Vandaag
15.6°C
lichte regenbui
Wind: wnw 2 m/sec
donderdag
20°C
vrijdag
19°C