Voor de asperges; onze boerenachterham

Het seizoen van de asperges is weer aangebroken. Deze groente specialiteit wordt ook wel het “witte goud” genoemd. Voor bij de asperge hebben wij een heerlijke boerenachterham uit eigen worstmakerij. De bijbehorende Hollandaise saus is eveneens bij ons verkrijgbaar.

Naast de achterham kunt u ook kiezen voor onze gerookte beenham, iets pittiger qua smaak.

TIP: Uiteraard is de boerenachterham ook heerlijk op een bolletje.


Maaltijden met asperge

  • Aspergeschotel
  • Asperge zalmsalade
  • Asperge hamsalade

Menusuggestie

Een eenvoudig, maar heerlijk voorgerecht.

Nodig voor 4 personen:

  • 8 plakjes achterham
  • 16 groene en/ of witte asperges
  • 16 plakjes gele en/of groene courgettes
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 blaadjes krulsla
  • bieslook
  • peper en zout
  • 2 klontjes suiker
  • 4 ovenwarme borden.

Pel de asperges en kook ze 8 minuten in licht gezouten water, waarin de klontjes suiker zijn opgelost. Pocheer de plakjes courgette 15 seconden in hetzelfde water. Schik de courgette trapsgewijs op het bord. Rol de asperges per 4 in een plakje achterham en schik op het bord. Bak het kwartelei en garneer het geheel met het aldus verkregen spiegelei, een blaadje krulsla en wat fijngesnipperde bieslook. Vervang indien gewenst de kwarteleitjes door 2 hardgekookte eieren, versnipper deze en overgiet ze met gesmolten boter.

Gildenieuws

Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 8.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 8.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 8.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 8.00 t/m 18.00 uur
ZaterdagZa 7.30 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Vandaag
21.3°C
licht bewolkt
Wind: west 6 m/sec
zaterdag
19°C
zondag
20°C